"Soms bedenk je een oplossing, waarvan je weet dat het stof zal doen opwaaien."

Rowan Ramasray, Ik-ga-net-iets-verder IT’er

Rowan Ramasray is twee jaar geleden bij SimplifyNow gestart als Cloud architect. Ondertussen blijft Rowan groeien en pakt hij ook andere rollen op, zoals die van Regie-engineer. Zijn aanpak? Hij gaat nét iets verder, want dat is nodig in de non-stop veranderende IT wereld.

Over welke klus vertel jij het vaakst?

“Voor De Nederlandse Bank (DNB) zijn we bezig met een digitale transitie. Onderdeel daarvan is automatisering. Veel werkprocessen vereisten het handmatig invoeren van gegevens. Aan ons de taak om dit werk efficiënter in te richten. We hebben een innovatief concept ontwikkeld waarmee we de doorlooptijd van processen met 60 procent verkort hebben. Een belangrijk onderdeel van dit concept is automated testing. Een techniek die ervoor zorgt dat digitale processen continu gecontroleerd worden op fouten. Dit maken digitale processen niet alleen efficiënter, maar ook betrouwbaarder. Iets waarmee we voor DNB veel toegevoegde waarde hebben geleverd en – al zeg ik het zelf – een echte game changer zijn geweest.’’

 

Wat maakte dit project zo bijzonder?

“Soms bedenk je een oplossing die behoorlijk wat stof kan doen opwaaien. Maar als het de beste oplossing is, dan moet je die toch adviseren. Voor DNB gold dit ook. Met de implementatie van automated testing ging de huidige werkwijze op de schop. Medewerkers moesten voor het gebruik van die techniek nieuwe skills aanleren. Gegeven is dat dat weerstand oplevert. We hebben daarom veel tijd besteed aan een mensgerichte adoptie. We lieten zien dat het werk niet verdwijnt, maar alleen anders (geautomatiseerd) wordt. Ik heb mezelf aangeleerd om hierin kleine stapjes te nemen, zodat mensen de tijd krijgen om eraan te wennen. De ene persoon went nu eenmaal sneller dan een ander. Een mooie uitdaging, dus.’’

 

Moet je vaak ‘out of the box’ denken in je werk?

“Ja, en daarom past het werk zo goed bij mij. Van kleins af aan word ik al een waaghals genoemd. Maar je maakt pas gewaagde stappen, als je genoeg zelfvertrouwen hebt in datgene wat je doet. Het vertrouwen dat ik van collega’s krijg, helpt daar ook bij. Zij zijn er om te sparren als ik een verrassende oplossing bedenk; die kun je altijd toetsen bij een ander. Hoe vaker je een gedurfde stap neemt, hoe makkelijker het wordt.”

 

Rowan is een échte ‘Ik-ga-nét-iets-verder’ IT’er. Benieuwd wat voor IT type jij bent? Doe de test en ontdek wat je waard bent. 

Gelijk doorpakken? Rowan zoekt collega’s! We nodigen je graag uit voor een kop koffie, no strings attached. Neem contact op met Pieter Ruigrok: 06 – 830 696 54 of mail naar pieter.ruigrok@simplifynow.nl.

Meer verhalen

Matthijs: een ‘Ik-draai-al-ff-mee’ IT’er

Case: toekomstbestendige IT bij ABN AMRO