Mijn IT-partner moet mij nog wat kunnen bijbrengen.

ZO SIMPEL MOET HET ZIJN

SimplifyNow barst van de ambitie en wil de beste worden op de disciplines die we hebben omarmd. Dat willen we dan ook laten zien; daarom delen we onze kennis en ervaringen. Hieronder vind je whitepapers, artikelen, nieuws en nog meer dat wij de moeite van het delen waard vinden. Net als onze onderneming breiden we deze collectie aan content telkens weer uit. Kom af en toe eens terug en blijf op de hoogte!

Infra as Code: wanneer wel, wanneer niet

Infra as Code (IaC) neemt een vlucht binnen cloudprojecten. Wat is het, en wanneer kies je ervoor? En wanneer kun je er beter van afzien? IaC biedt veel kansen om nieuwe IT risicovrij, efficiënt en makkelijk uit te rollen. Matthijs Kerssemakers schetst de voor- en nadelen.

LEES VERDER

Houd de deur op slot: werk cybersecure

De cyberveiligheid in Nederland is teleurstellend, dat stelt de NCTV. Maar hoe kunnen we dat verbeteren? Dat begint bij jou en mij. Er zijn namelijk veel manieren waarop jij (gemakkelijk) meer cybersecure kan werken. En zo bescherm je jezelf en je organisatie.

LEES VERDER

Onze 5 tips voor het inloggen van de toekomst

Wachtwoordloos inloggen is de toekomst. Inmiddels zijn wij experts: onze medewerkers weten hun eigen wachtwoord niet meer. Maar expert word je niet zomaar. Cliché, maar: dat gaat met vallen en opstaan. We bundelden onze beste tips op basis van onze ervaringen.

LEES VERDER

Iedereen bij SimplifyNow vergeet wachtwoorden!

Wees gerust, dat is geheel de bedoeling! Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van “Multi-Factor Authentification” (MFA) of zelfs van “wachtwoordloos inloggen”. Veilig voor de organisatie, gebruiksvriendelijk voor de medewerker. Beveilig je toegangspoort!

LEES VERDER

Cyberveiligheid Nederland stelt teleur

Terwijl het dagelijks in het nieuws is, was er naar de smaak van collega Ivo van Ketten deze zomer veel te weinig aandacht voor de conclusies van onze nationale terrorisme-waakhond NCTV: de huidige staat van onze nationale cybersecurity is teleurstellend. Lees zijn blog…

LEES VERDER

Vergroot het vermogen om van een aanval te herstellen

In vier blogs zette Kim de ‘basics’ rond cybersecurity en ransomware op een rij. Via de vraag ‘wat is gijzelsoftware?’ zette hij uiteen wat te doen als sprake is van een gijzeling. In blog 3 besprak hij de korte-termijn acties. In dit laatste blog gaat het om de gevolgen van een aanval. Hoe herstel je daarvan?

LEES VERDER

Op zoek naar de zwakste schakel

Deel 3 van Kim’s blogserie over cybersecurity. Waar gaat het vaak mis? En valt er nog wel iets te doen tegen de overmacht van te slimme cybercriminelen die steeds beter georganiseerd te werk gaan. Het nieuws staat er vol van. Gelukkig zijn er al op korte termijn zaken op te pakken die het beveiligingsniveau direct omhoog brengen. In deel 4 bespreekt Kim de lange termijn-acties.

LEES VERDER

Hack ontdekt, hoe te handelen?

Een aanval, wat nu? Voorbereiden op een cyberaanval is meer dan maximale beveiliging van alle systemen. Het is van essentieel belang om te weten hoe te handelen als je, ondanks alle eerdere inzet, toch getroffen wordt door een cyberaanval. Het begint natuurlijk bij het bewaren van kalmte, om vervolgens in actie te komen.
In dit tweede blog over cybersecurity schetst Kim van Lavieren de benodige stappen in de eerste fase van deze crisis.

LEES VERDER

Gijzelhacks worden steeds complexer

Het begint nu snel door te dringen dat elke organisatie – klein of groot – het doelwit kan zijn van online inbraken. We ondersteunen onze klanten hier voortdurend bij, om te beginnen met onze SecurityScan. Kim van Lavieren schrijft er over in zijn blogs. Klik voor de eerste. De tweede volgt snel.

LEES VERDER

Cloud API-management anno 2022 cruciaal

API’s en API-management gelden als een specialisme van SimplifyNow. Met onze mensen leveren we API’s op waarmee we IT-applicaties verbinden waardoor diverse groepen de juiste gegevens kunnen worden opgevraagd en/of bewerkt. Dat kan alleen succesvol zijn én blijven aan de hand van adequaat API-management: controle houden over wie wat aanroept. Lees wat Kim van Lavieren (en collega’s) hiervan vinden.

LEES VERDER

Complete ICT weer toekomstbestendig

Om de achterhaalde IT-omgeving van ABNAMRO Commercial Finance op orde te krijgen, moest heel wat gebeuren. Van hardware tot software, van werkwijzen tot draagvlak. En met name het laatste vroeg om het talent en de expertise van Sanjai Missier: een casestory van een intensief traject.

LEES VERDER

Vitaal toegangsmanagement stapsgewijs geborgd

Merijn Snikkers kijkt terug op een opdracht om het Identity & Accesmanagement van een overheidsorganisatie op een hoger (efficiënt en effectief) niveau te brengen. No rocket science here, maar het vraagt wel expert skills om dit vitale aspect van de bedrijfsvoering te borgen.

LEES VERDER